Građani iz Šenoine vraćaju se u stanove

Radiosarajevo.ba
Građani iz Šenoine vraćaju se u stanove


Foto: rtvfbih.ba

U ulici Šenoina u Sarajevu u blizini benzinske crpke Energopetrol, gdje se izvode radovi, došlo je do oštećenja plinske instalacije i iscurila je znatna količina plina.

Građani iz okolnih zgrada su evakuirani. Ekipe Sarajevogasa su na terenu, osnovna sanacija je završena, a sad se vrše ispitivanja užeg i šireg lokaliteta.

Ova i okolne ulice su blokirane, isključena je električna energija, a na građane se apelira da se što manje kreću tim dijelom grada dok traju ispitivanja na terenu.

Nakon evakuacije, stanari okolnih zgrada vraćaju se u pratnji osoblja Sarajevogasa u svoje stanove, jer je, kako kažu iz ove kompanije, opasnost otklonjena.

"Kvar je privremeno saniran i prvo mjerenje koncentracije plina u zraku pokazalo je da je stanje stabilno i da se građani mogu vratiti u svoje domove. Na sreću na vrijeme smo obavješteni, te su naše ekipe odmah po dojavi izašle na lice mjesta tako da nije bilo nikakvih incidenata. Ekipe SarajevoGasa sada odlaze s građanima u njihove stanove, te se i tamo vrši mjerenje koncentracije plina", izjavio je za Kantonalnu TV portparol SarajevoGasa Adis Salkić, dodajući da je veoma bitno da građani odmah prijave ukoliko osjete miris plina.

Građanima se ipak savjetuje oprez te da preko noći ostave otvorene prozore u svojim domovima, kako bi se izbjegla i najmanja opasnost, poručuju iz Sarajevogasa.

Tek nakon što se izvrši mjerenje koncetracije plina u ulicama Šenoina, Kulovića i Branilaca Sarajeva biće uključena i električna energija u ovom dijelu grada.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije