Grad Tuzla želi podržati mlade: Prijavite projekt i osvojite do 3.000 KM

Radiosarajevo.ba
Grad Tuzla želi podržati mlade: Prijavite projekt i osvojite do 3.000 KM
Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti objavljuje Javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava na ime podrške projektima za mlade.

Predmet Javnog poziva je odabir za realizaciju projekata omladinskih udruženja sa sjedištem na području grada Tuzla upisanih u spisak omladinskih udruženja Grada Tuzla iz sljedećih
prioritetnih oblasti: okoliš, kultura, sport, obrazovanje, društveni angažman mladih, socijalna zaštita, infrastruktura i dr, navodi se u saopćenju Grada Tuzla.

U Budžetu Grada Tuzla za 2016. godinu, osigurana su sredstva za podršku projektima za mlade u ukupnom iznosu od 23.000 KM.

Grad Tuzla zadržava pravo da ne dodijeli sva dostupna finansijska sredstva.

Namjenskim budžetskim sredstvima Grada Tuzla zainteresirani aplikanti mogu sufinansirati projekt kojim apliciraju, a dio sredstava mogu osigurati od drugih donatora.

Po odobrenom projektu može se dodijeliti maksimalno 3.000 KM.

Rok implementacije odobrenih projekata je šest mjeseci od dana zaključivanja ugovora.

Odobrenim budžetskim sredstvima aplikanti mogu finansirati administrativne troškove i troškove osoblja u maksimalnom iznosu do 20 posto, dok preostali dio 80 posto, aplikanti su dužni predvidjeti za programske aktivnosti podržavanog projekta.

Pravo učešća na Javni poziv imaju omladinska udruženja sa sjedištem na području grada Tuzla upisana u spisak omladinskih udruženja Grada Tuzla do 21. novembra 2016. godine.

Prijava na Javni poziv podnosi se na prijavnom obrascu.

Obrasci/smjernice s uputstvima za prijavu projekata objavljuju se na oglasnoj tabli i web-stranici Grada Tuzla.

Aplikanti dostavljaju prijave na javni poziv nadležnoj Službi, putem pisarnice Grada Tuzla (Centar za pružanje usluga građanima) i isključivo putem prijavnog obrasca.

Prijava sadrži: popunjen prijavni obrazac, rješenje o registraciji, uvjerenje o poreskoj registraciji, transakcijski račun (kopija ugovora s bankom ili potvrda banke), bilans stanja i bilans uspjeha ovjeren kod nadležnog organa, projekt kojim omladinsko udruženje aplicira za dodjelu sredstava, s jasnom definicijom ciljeva, ciljne grupe, očekivanim rezultatima, aktivnostima, detaljnom specifikacijom troškova, vremenskim planom provođenja aktivnosti, načinom praćenja realizacije projekta (vrednovanje i mjerenje zadovoljstva korisnika,
održivost projekta, te na koji način će aplikant informisati javnost o aktivnostima realizacije projekta), za projekte koji se provode u školama dostaviti pisanu saglasnost direktora škole odnosno nadležnog ministarstva.

Aplikant dostavlja fotokopije tražene dokumentacije, u slučaju da projekt bude odobren, originalni dokumenti bit će zatraženi na uvid.

Kriteriji za ocjenu podnesenih projektnih prijava

Kriteriji za ocjenu podnesenih prijava su navedeni u Pravilniku o kriterijima, načinu i postupku raspodjele sredstava iz granta za projekte za mlade (''Službeni glasnik Grada Tuzla'', broj 12 /16).

Predaja aplikacija:
Prijave na Javni poziv na propisanim obrascima (sa kompletnom dokumentacijom), u zatvorenoj koverti, potrebno je dostaviti na pisarnicu GradaTuzla (Centar za pružanje usluga građanima) ili poslati preporučenom poštom na adresu:

GRAD TUZLA
Stručna služba za poslove Gradonačelnika i koordinaciju rada gradskih službi
Ulica ZAVNOBIH-a broj 11
75000 Tuzla
s obaveznom naznakom:
JAVNI POZIV
za dodjelu finansijskih sredstava na ime podrške projektima za mlade s pozicije Grant za projekte za mlade u 2016. godini

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije