Golf II - Jedina konstanta sarajevskih ulica i sokaka (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Golf II - Jedina konstanta sarajevskih ulica i sokaka (FOTO)
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

O fenomenu omiljenog ''prolaznika'' sarajevskih ulica portal Radiosarajevo.ba pisao je i ranije. Vremena su se promijenila, neki su Sarajevo napustili, neki se vratili, neki ne. Drukčije je, bolje ili gore, ima novoga, ima staroga, ali jedna je konstanta, neke se stvar ipak nikada ne mijenjaju.

Pričamo, naravno, o najpopularnijem automobilu u historiji Bosne i Hercegovine - Golfu II.

Historijat

Montiran u Vogošći, Golf je već od prve pojave na bosanskohercegovačkim drumovima pobrao simpatije ovdašnjih ljubitelja četverotočkaša. Neki će reći da su lijepi, drugi će, pak, pričati o njegovoj izdržljivosti i kvalitetu, a svi će podijeliti mišljenje o jeftinim zamjenskim dijelovima i generalno prihvatljivijoj cijeni u odnosu na druge modele sličnih karakteristika.

Golf je bio i ostao istinski brend ovog područja – zaštitni znak jednog vremena, jednog drugog i drugačijeg načina života. Danas se na sarajevskim i ulicama drugih bh. gradova susreću sve rjeđe – ali ih ima.

Donosimo vam dvije fotogalerije. Fotoreporteri portala Radiosarajevo.ba jednu su načili prije skoro dvije godine, dok je druga nastala danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije