Godišnjica pogibije učiteljice Fatime Gunić

Radiosarajevo.ba
Godišnjica pogibije učiteljice Fatime Gunić

Foto: Fuad Fočo, Avaz.ba

Delegacija Kantona Sarajevo i učenici Osnovne škole ''Fatima Gunić'' jučer su na Trgu ZAVNOBiH-a, u sarajevskoj općini Novi Grad , položili cvijeće povodom 19 godina od stradanja učiteljice Fatime Gunić i  njenih učenika. 
Učenici Osnovne škole ''Fatima Gunić'' su kazivanjem stihova obilježili ovaj datum i odali počast poginulima

Na mjestu polaganja cvijeća, prije 19 godina se održavala nastava kad je ispaljena granata s agresorskih položaja u Nedžarićima kada je poginula učiteljica Fatima Gunić i tri učenika, sedmogodišnji Feđa Salkić i devetogodišnji Adis Mujalo i Vedad Mujkanović; teže i lakše su ranjena 23 učenika. 

Prisutnim građanima, roditeljima ubijene djece opkoljenog Sarajeva, nastavnicima i učenicima obratio se ministar MUPKS-a, Muhamed Budimlić, koji je rekao da svirepa ubistva i masakri u Sarajevu nisu bili slučajni, „građani su ubijani bez razloga, ubijana su djeca dok su se sanjkala na Ali-pašinom Polju i igrala na Bistriku“. 

„Ovaj i drugi zločini se ne smiju zaboraviti i mladi se trebaju što više obrazovati jer samo se tako mogu pobijediti monstrumi koji su pravili ovakve zločine'', poruka je mladima koju je uputio predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.- 1995. Fikret Grabovica, javila je novinska agencija Fena

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije