Glumac Jasenko Pašić pozvao na proteste na Dobrinju u nedjelju u 14.00

Radiosarajevo.ba
Glumac Jasenko Pašić pozvao na proteste na Dobrinju u nedjelju u 14.00

Ukoliko niko ne preuzme odgovornost za loše stanje dječijeg igrališta u sarajevskom naselju Dobrinja, na kojem je tragično stradao dvanaestogodišnji dječak, građani će se okupiti na protestima.  

Glumac Jasenko Pašić je na današnjoj press konferenciji u sklopu Festivala MESS iskoristio priliku da građane pozove na protest koji je planiran za nedjelju 11. oktobar u 14.00. Ovim će se, sedam dana nakon što se tragedija desila, skrenuti pažnja javnosti na činjenicu da institucije i izabrani zvaničnici ne vrše odgovorno svoj posao. 

"Mislim da za ovo što se desilo neko mora preuzeti odgovornost. Ukoliko se to ne bude desilo, pozivam građane da se pridruže protestima na igralištu u ulici Mustafe Kamerića. Pokušaj da se javnosti zamažu oči pokazuju koliko se odgovorni igraju sa našim sudbinama. Ovo je prilika da se uozbiljimo, i mi, a posebno oni koji su izabrani", rekao je za Radiosarajevo.ba Jasenko Pašić. 

Općina Novi Grad i Lokom danas nisu nadležni za igralište, a prije godinu dana govorili drukčije

ANKETA: Treba li Općina Novi Grad preuzeti odgovornost nad tragičnom smrti dječaka na Dobrinji?

Podsjetimo, Nakon što je portal Radiosarajevo.ba javnosti prezentirao saopćenje Općine Novi grad iz maja 2014. u kojem se navodi kako je igralište u ulici Mustafe Pašića obnovljeno novcem Općine i dato na upravljanje poduzeću Lokom, ovo saopćenje je uklonjeno sa zvanične stranice Novigradsarajevo.ba. Portal Radiosarajevo.ba je u ponedjeljak u popodnevnim satima ukazao na ovaj pokušaj manipulacije, objavivši printscreenove saopćenja, no nakon nekih sat vremena, "sporno" saopćenje je opet vraćeno na stranicu. 

Neuspio pokušaj falsifikata: Općina Novi Grad izbrisala saopćenje sa svoje službene stranice

Nevjerovatno: Saopćenje Općine Novi Grad o igralištu na Dobrinji ponovo vraćeno na stranicu

Nakon ovog događaja, u ponedjeljak oko 19.00, Općina Novi Grad istupila je u javnost saopćenjem u kojem negira odgovornost za upravljanje igralištem. 

Općina Novi Grad se oglasila povodom tragedije na Dobrinji: 'Igralište je javna površina'

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije