Gloria Gaynor nastupila u Zagrebu

Radiosarajevo.ba
Gloria Gaynor nastupila u Zagrebu

Američka diva gostovala je na koncertu pod nazivom 'Božićna priča' tenora Ive Gamulina, u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Kako piše portal Dnevnik.hr, Ivo Gamulin Gianni suvereno je svojim tenorom prošarao po najpoznatijim božićnim napjevima, pozornicom je dominirao simfonijski orkestar HRT-a, u punom sjaju prikazale su se Doris Dragović i Valentina Fijačko, pozadinski zbor je bio na visini zadatka... Ali jasno je bilo koga se čeka, tko je zvijezda večeri i koju pjesmu većina priželjkuje.

Američka pjevačka diva Gloria Gaynor pojavila se na polovici koncerta, otpjevala s Gamulinom duet, zapojila 'Amazing Grace', a zatim je s 'I Will Survive' prouzročila eksploziju publike, koja je prethodnih sat vremena pristojno pozdravljala i 'Tihu noć' i 'Zvončiće' i Cohenovu 'Hallelujah'... No, neslužbena gay himna, koja se, što god neki mogli misliti o tome, sasvim prirodno uklopila u Gamulinovu 'Božičnu priču', napravila je u sekundi urnebes u Lisinskom. Budući da je izvodi valjda milijunti put u životu, Gloria Gaynor tih je zadnjih pet minuta koncerta djelovala najsigurnije, puna samopouzdanja, pjevajući svoj najveći hit iz 1978. kao da joj je prvi put u životu. Neki su plakali, većina je plesala...

Svevremenska Glorijina disco uspješnica zaključila je tako još jedan veliki Gamulinov koncert, koji bi ipak, unatoč efektnoj scenografiji i vrhunskim glazbenicima svih vrsta, bez glavne gošće večeri bio pomalo prazan. Nastavak je bio to Gamulinovih humanitarnih koncerata i zvjezdanih suradnji, nakon Anne Oxe i Natalie Cole.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije