Ginekologiji u Jajcu hitno potreban novi porođajni sto

Radiosarajevo.ba
Ginekologiji u Jajcu hitno potreban novi porođajni sto


Udruženje žena Viktorija 99 iz Jajca uputilo je danas pismo kojim poziva sve koji su u mogućnosti da doniraju sredstva za nabavku porođajnog stola za Ginekološko odjeljenje Opće bolnice Jajce.

Opća bolnica Jajca zbog nedovoljnog finansiranja nije u mogućnosti izdvojiti sredstva za nabavku porođajnog stola koji je prijeko potreban. 

Kako navode u Udruženju Viktorija 99, postojeći sto je jedva upotrebljiv i sanitarno upitan kao potencijalni izvor zaraze i veoma neuslovan za majku porodilju.

''Majke porodilje i žene upućuju se na operacije i porode u druge gradove da se ne bi izlagale nepotrebnim rizicima, iako u Jajcu imamo kvalitetno osoblje, ljekare, babice koje mogu pružiti kvalitetne usluge'', navodi ova organizacija u pismu.  

Volonteri Viktorije 99 su u proteklom periodu putem štandova prikupili 2.500 KM, a za nabavku porođajnog stola potrebno je ukupno 14.880,0 KM.

Prilozi namijenjeni za kupovinu porođajnog stola mogu se uplaćivati na žiro račun Uni Credit Bank d.d. br. 3383602241248427 (KM), a za uplate u drugoj valuti na br. 48-0615303-8 sa naznakom (uplata za nabavku porođajnog stola).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije