Genetičke metode u dijagnostici praćenju spolno prenosivih bolesti

Radiosarajevo.ba
Genetičke metode u dijagnostici praćenju spolno prenosivih bolesti

U Institutu za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju u Sarajevu sutra će biti održana radionica pod nazivom 'Genetičke metode u dijagnostici i praćenju spolno prenosivih bolesti'.

Cilj radionice je edukacija osoblja zaposlenih u laboratorijima koje se bave dijagnostikom spolno prenosivih bolesti u svrhu boljeg razumijevanja novih genetičkih metoda u dijagnostici i praćenju spolno prenosivih bolesti u vidu kratkih prezentacija o važnosti ranog dijagnosticiranja i praćenja bolesti te praktičnog rada.

Radionica će biti održana pod pokroviteljstvom Instituta za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju i kompanije Biomedica d.o.o., a bit će predstavljene nove genetičke metode u dijagnostici i praćenju spolno prenosivih bolesti s naglaskom na dijagnostiku HPV (human papiloma virus) virusa u kliničkim uzorcima te detekciju i identifikaciju HPV sojeva iz različitih tipova bioloških uzoraka.

''Na tom skupu sudjelovat će osoblje laboratorija javnih i privatnih institucija koje se bave molekularno-genetičkom dijagnostikom spolno prenosivih bolesti kao i ljekari-ginekolozi koji imaju interesa u proširivanju znanja o dijagnostici i praćenju spolno prenosivih bolesti'', najavljeno je iz Instituta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije