Gdje su osamdesetih ljetovali Beba Selimović, Ivica Osim, Gertruda Munitić... (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Gdje su osamdesetih ljetovali Beba Selimović, Ivica Osim, Gertruda Munitić... (FOTO)
/ Foto: Arhiv Yugopapir.com
Osamdesete su bile zlatne godine dvadesetog stoljeća kada su kulutrni i sportski djelatnici iz Bosne i Hercegovine predstavljali sami vrh javnog života tadašnje Jugoslavije. 
 
Rubrike novina i časopisa 'gdje ljetuju poznati', bile su neizbježne tokom ljetnih mjeseci. Neke od novinskih isječaka i fotografija u današnje vrijeme objavljuje portal Jugopapir, koji nas nostalgijom prisjeća ne tako davne prošlosti. 
 
I dok današnje zvijezde i zvjezdice svoje dane odmora provode na plažama Balija, Kariba, Maldiva, Turske, Francuske, nekada su dovoljno glamura imali i mali primorski gradići na Jadranu.   
 
Tako saznajemo da je poznati bh. slikar Mersad Berber svoje ljetne dane sa suprugom Adom provodio u Dubrovniku, dok je poznati nogometni trener Ivica Osim čak šesnaest ljtnih dana proveo u krugu cijele obitelji, kod svastike u Baškoj Vodi. 
 
Sopranistica Gertruda Munitić odmarala se pje3vajući po primorskim gradovima, dok je diva sivdaha Beba Selimović za svoje odredište birala Kupare. 
 
Pogledajte fotogaleriju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije