Gavrić: Godina najintenzivnijeg rada sa LGBT zajednicom u BiH

Radiosarajevo.ba
Gavrić: Godina najintenzivnijeg rada sa LGBT zajednicom u BiH

Saša Gavrić izvršni direktor Sarajevskog otvorenog centara (SOC) smatra da je ta organizacija, koja zagovara prava žena i lezbejki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba u Bosni i Hercegovini tokom 2013. godine imala svoju najintenzivniju i najuzbudljiviju godinu.

''Proteklu godinu ćemo pamtiti po tome što smo nastavili da radimo sa LGBT zajednicom širom Bosne i Hercegovine, osnaživajući ih i pomažući gdje god je bilo moguće. Također i po tome da smo se 'probili' kod policije Kantona Sarajevo, koja se pokazala kao vrlo profesionalna i istinski prijatelj LGBT osoba. Počeli smo da radimo sa psiholozima i pedagozima, a implementirali smo i nekoliko fundamentalnih istraživanja kako bi bolje razumjeli odnos prema LGBT zajednici'', kaže Gavrić u izjavi za Fenu rezimirajući aktivnosti SOC-a.

Podsjeća i na Marš ljudskih prava održan 10. decembra, predstavu 'Sedam' koja govori o nasilju nad ženama i koja je izvedena u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, te ciklus predavanja 'Neko je rekao feminizam'.

Gavrić vjeruje da će 2014. i pored svih blokada i bijede u mnogim sferama biti godina novina i revolucionarnih uspjeha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije