Ganić: Jeste li pismeni, znate li otići na internet?

Radiosarajevo.ba
Ganić: Jeste li pismeni, znate li otići na internet?

Ejup Ganić se, nakon sesije Kruga 99 na temu hapšenja Jove Divjaka, trebao obratiti novinarima. Međutim, već nakon prvog pitanja otišao je sa govornice - zbog onoga što ga je pitala novinarka RTRS-a 

Novinarka je u svom pitanju iskazala neistinit podatak da su u Dobrovoljačkoj ulici ubijena 43 vojnika JNA, te Ganića pitala - ko ih je ubio. 

Ratni podpredsjednik BiH joj je rekao: "U Dobrovoljačkoj je ubijeno 5 vojnika i jedan civil. Sad ova mlada žena, kojoj su u glavu uturili da ih je bilo više, ponavlja ovu glupost. Dakle, naučite se da čitate, budite dio Evrope, oslobodite se četništva, vi ste nlada žena, imate pred sobom vrijeme da postanete evropski, a ne da živite u izolaciji. Jeste li vi pismeni, znate li otići na internet, da otvorite web stranicu Ministarstva Republike Srpske - tog koje vas je poslalo. Pročitajte koliko je ljudi poginulo. Ne znate ni imena ljudi. Poginulo je 5 vojnika i jedan civil", rekao je vidno uzrujani Ganić i napustio novinare. 

Predsjednik Udruženja nezavisnih novinara Republike Srpske, Dragan Јerinić osudio je u nedjelju "verbalni napad ratnog člana Predsjedništva BiH Ejupa Ganića i vrijeđanje novinarke Radio-televizije RS", naglasivši da je i "govor mržnje nekih ratnih lidera danas prisutan". Јerinić je ocijenio da ovaj Ganićev postupak ometa obavljanje novinarske profesije.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije