Frenkie i Kontra pozivaju u Dom mladih na Egzil: Spremamo dvosatni spektakl

J. Ć.
Frenkie i Kontra pozivaju u Dom mladih na Egzil: Spremamo dvosatni spektakl
U subotu 3. februara u Amfiteatru Doma mladih u Sarajevu počinje Egzil regionalna turneja.

FM Jam ekipa donosi najjači hip-hop u državi, a da ravnopravno stoje i sa svjetskim imenima svjedoči i Egzil, novi album i  projekt FrenkiejaIndiga i Kontre, za kojeg se kaže da "testira granice balkanskog hip-hopa."

Produkcija je na vrhunskom nivou, a tako će biti i na nastupima po regionu.

Trojica vrsnih hiphopera  Frenkie, Kontra i Indigo  predstavit će svoj novi album  Egzil  na vrhunskom hip-hop partiju u sarajevskom Domu Mladih 

Tim povodom, FrenkieKontra gostovali su uživo u emisiji Rado slušan gost u kojoj su se dijelile ulaznice za koncert te "bacali" i freestyle uživo.

Ono što je zanimljivo jeste da se na njihovom novom albumu Egzil nalazi i pjesmaTeorija zavjese koja je nastala u saradnji sa Zijahom Sokolovićem

"Zlaja je imao ideju da doradi njegovu prijeratnu pjesmu Otvori prozor  koja je išla na dječijem programu Radiotelevijezije Sarajevo. Tu pjesmu danas puštam svojoj djeci i svidjela mi se. Indigo je sample-ovao i napravili smo fantastičan beat. Ubrzo su uslijedile neke ideje i počeli smo raditi neke tekstove. Kada je sve bilo završeno tražili smo dozvolu za korištenje samplea. Kontaktirali smo direktno Sokolovića i zamolili ga da ponovo snimi. Kad smo mu predstavili ideju koja mu se odmah svidjela, krenula je saradnja“, rekao je Frenkie.

Teorija zavjese je strastvena pjesma koju nose inteligentni i iskreni stihovi, a zajedno s glasom legendarnog glumca Zijaha Sokolovića, koji se provlači kroz pjesmu, slušatelje poziva da otvore um i prošire vidike.

Frenkie, Indigo i Kontra  će, nakon sarajevskog koncerta u Domu mladih, krenuti na regionalnu turneju. Audiovizuelna ekipa PAL-e AV SYSTEMS  će amfiteatar Doma mladih preurediti specijalno za Egzil

"Prije samog početka Indigo će puštati muziku a koncert će otvoriti Katarza & Stoposto. Repat ćemo  minimalno dva sata“, rekli su te obećali odličan provod.

Podršku Egzilu pružit će još Marčelo i Shtuka.

Ulaznice se još uvijek mogu nabaviti po cijeni od 10 KM na platou Skenderije i na blagajni Kupikartu.ba ispred BKC-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije