FOTO: Završnica 8. Pravo Ljudski festivala

Radiosarajevo.ba
FOTO: Završnica 8. Pravo Ljudski festivala

Osmo izdanje Pravo Ljudskog festivala završeno je sinoć dodjelom nagrade najboljem filmu, a od 13. do 18. novembra ljubiteljima dokumentarnog filma i priča koje se ne slušaju često ponudio je 70 filmova iz više od 40 zemalja.

Najbolji film 8. Pravo Ljudski festivala je, prema odluci žirija,  Dalje od Wrezena Daniela Abme iz Njemačke, a bugarskom filmu Tzvetanka Julijana Tabakova iz Bugarske dodijeljeno je posebno priznanje žirija.

Nakon proglašenja pobjednika, predstavljeni su filmovi kao rezultat radionice dokumentarnog filma Ko je vidio Video? Pravo Ljudski Film Festivala na kojoj su mentori bili reditelji Guillermo Carreras-Candi, Vladimir Tomić i Srđan Keča. Mladi autori i autorice istakli su iskustvo rada na radionici kao sjajno, novo i kreativno iskustvo i izrazili želju da nastave sa stvaranjem filmova u budućnosti.

Deveto izdanje Pravo Ljudski Film Festivala održat će se od 12. do 17. novembra 2014. godine.

U fotogaleriji pogledajte šta je na zatvaranju 8. Pravo Ljudski festivala zabilježio  fotograf festivala, Vanja Čerimagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije