FOTO: Udruženje Pravo Ljudski promoviralo priručnik 'Zumiraj zapošljavanje mladih' u Banjoj Luci

Radiosarajevo.ba
FOTO: Udruženje Pravo Ljudski promoviralo priručnik 'Zumiraj zapošljavanje mladih' u Banjoj Luci
/ FOTO: Pravo Ljudski

Udruženje građana Pravo Ljudski i Projekt zapošljavanja mladih (YEP), u utorak 10. februara 2015. godine, u Banjoj Luci organizirali su promociju priručnika Zumiraj zapošljavanje mladih: Interaktivna edukacija o pravu na rad i zapošljavanju putem audiovizualnih materijala.

O festivalu Pravo Ljudski: Na kafi s Kumjanom Novakovom

Priručnik Zumiraj zapošljavanje mladih nastao je u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Ambasade Švicarske u BiH, a u saradnji i uz pomoć profesora i profesorica iz čitave Bosne i Hercegovine u sklopu obrazovnog programa Zumiraj prava u školi. Ovim priručnikom Pravo Ljudski nastavlja implementaciju obrazovnog programa Zumiraj prava u školi, obogaćujući ga za još jedan modul. 

Radionici u Banjoj Luci prisustvovali su profesori i profesorice iz Banja Luke, Čelinca, Ribnika i Knježeva. Fokus radionice bio je na interaktivnim metodama putem audiovizualnih materijala i dokumentarnog filma iz oblasti zapošljavanja mladih u BiH. 

Priručnik i filmovi na osnovu kojih su metodološki materijali izrađeni, dostupni su slobodno za sve obrazovne aktere u BiH. Srednje škole, biblioteke, te profesori i profesorice zainteresirani za upotrebu priručnika mogu kontaktirati udruženje Pravo Ljudski.

U fotogaleriji pogledajte kako je bilo na promociji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije