FOTO: U Sarajevu otvoren 3D Street art festival – Beton Fest 2015

Radiosarajevo.ba
FOTO: U Sarajevu otvoren 3D Street art festival – Beton Fest 2015

Prigodnim aktivnostima ispred sarajevske Katedrale večeras je otpočeo još jedan 3D Street art festival – Beton Fest 2015.

Ovogodišnji Beton fest sa sobom donosi niz aktivnosti i umjetnika iz svih dijelova svijeta, a ovogodišnja parola je Let's paint peace, odnosno svojevrsno obilježavanje 20 godina mira u Bosni i Hercegovini.  Ipak, kako su istakli organizatori, cilj nije vraćati se u retrospektivu već ići ka budućnosti.

Ovogodišnji Beton Fest trajat će od 26. do 30. augusta na više lokacija uključujući trg ispred sarajevske Katedrale, ulice Ferhadija, Titova, Trg djece Sarajeva i druge, a završne aktivnosti i događaji planirani su za 29. i 30. august u Vilsonovom šetalištu. Jedan od osnovnih ciljeva ovog festivala je podrška likovnoj umjetnosti i umjetnosti općenito kako bi ona dobila mnogo veći respekt nego je to bilo do sada, naglasili su organizatori. 

Organizatori su još jednom pozvali sve zainteresovane da se pridruže i proprate aktivnosti Beton Festa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije