FOTO: U amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese podijeljeno 160 stipendija

Radiosarajevo.ba
FOTO: U amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese podijeljeno 160 stipendija

Na prigodnoj svečanosti u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu danas je podijeljeno 160 stipendija u vrijednosti od osamdeset hiljada eura, koje dodjeljuje Humanitarni fond Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj Gazi Husrev-beg.

Muftija Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj Pašo ef. Fetić kazao je da su stipendije podijeljene polaznicima različitih srednjih škola i fakulteta iz BiH i Sandžaka te da će svaki od njih dobiti 500 eura. 

"Svi zainteresirani mogli su se prijaviti na konkurs koji je bio objavljen u Islamskim informativnim novinama Preporod, a uvjeti za dobivanje stipendija su uspjeh i socijalni status", pojasnio je. 

Podsjetio je da je pomenuti humanitarni fond osnovan 23. oktobra 2000. godine s ciljem uvezivanja humanitarnih aktivnosti koje su se vodile po džematima Njemačke. 

Ovog mjeseca je 15 godina od osnivanja Fonda i 14 godina organizirane akcije Stipendije za učenike i studente u Bosni i Hercegovini i Sandžaku

S ovogodišnjom podjelom stipendija, za dosadašnjih 14 godina organizirane akcije, podijeljeno je 1.930 stipendija, odnosno 965.000 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije