FOTO: Sutra spektakularno otvorenje četvrtog Beton Festa

Radiosarajevo.ba
FOTO: Sutra spektakularno otvorenje četvrtog Beton Festa

U srijedu 26. 8. 2015. predviđenim aktivnostima ispred sarajevske Katedrale otpočet će još jedan 3D Street art festival – Beton Fest 2015

Ovogodišnji Beton fest sa sobom donosi niz aktivnosti i umjetnika iz svih dijelova svijeta, a ovogodišnja parola je Let's paint peace, odnosno svojevrsno obilježavanje 20 godina mira u Bosni i Hercegovini.  Ipak, kako su istakli organizatori, cilj nije vraćati se u retrospektivu već ići ka budućnosti.  

I ovaj put na festivalu će učestvovati Giovanna la Pietra, Tony Cuboliquido i Lele Cosmo. U Sarajevo dolaze i čuveni Fabio Fedele i Vera Bugatti, pobjednica Tulonskog Street art festivala Magali Savary-Soppelsa, koja je nagrađena dolaskom na Beton Fest. Prvi put u Sarajevu crtat će i: Anne Duayer, Floya Jam, Melina Berg, Cristian Truca i Bazou Gracia

„Ovo je najveći ovakav festival do sada i ono što ga razlikuje od dosadašnjih je veći broj gostiju iz cijele Evrope i to iz Francuske, Italije, Njemačke  Rumunije i Hrvatske. Ove godine Beton Fest će trajati pet dana, dakle najduže do sada. Gosti ovogodišnjeg Beton Festa su i bh. 3D artisti, njih ukupno 15. Fokus ove godine će biti upravo na njima i oni će po prvi put raditi svoje solo 3D radove“, istakli su organizatori. 

Ovogodišnji Beton Fest trajat će od 26. do 30. augusta na više lokacija uključujući trg ispred sarajevske Katedrale, ulice Ferhadija, Titova, Trg djece Sarajeva i druge, a završne aktivnosti i događaji planirani su za 29. i 30. august u Vilsonovom šetalištu. Jedan od osnovnih ciljeva ovog festivala je podrška likovnoj umjetnosti i umjetnosti općenito kako bi ona dobila mnogo veći respekt nego je to bilo do sada, naglasili su organizatori. 

Spektakularna ceremonija otvorenja počinje sutra na trgu ispred sarajevske Katedrale u 18 sati.  

Organizatori su još jednom pozvali sve zainteresovane da se pridruže i proprate aktivnosti Beton Festa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije