FOTO: Sarajevo obuklo bijeli kaput

Radiosarajevo.ba
FOTO: Sarajevo obuklo bijeli kaput
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Jutros su se posebno obradovali oni koji vole snijeg. Glavni grad Bosne i Hercegovine, ali i većina drugih dijelova BiH je pod sniježnim pokrivačem. 

Zbog snijega koji pada u Bosni i ponegdje u Hercegovini, jutros se saobraća otežano i usporeno. Ekipa preduzeća Rad na terenu je u općinama Kantona Sarajevo sa 36 specijalnih vozila i radi na uklanjanju snijega. 

"Ekipe su na terenu i prioritet je uklanjanje snijega na saobraćajnicama gdje se odvija javni gradski prevoz, minibuski, trolebujski i autobuski", rekao je za Radiosarajevo.ba Ahemd Đipa, glasnogovornik preduzeća Rad. 

Napomenuo je da u padinskim dijelovima grada ima više snijega, te da je potrebno snijeg razgrtati spuštanjem pluga. 

"Za sada je sve uredu, podsjetit ću vozače da su nastupili zimski uvjeti, da obavezno koriste zimsku opremu i da prilagode vožnju uslovima na putu", rekao je Đipa. 

Podsjetio je i vlasnike objekata da je obavezno čišćenje prilaznih puteva do objekta.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni, a u Hercegovini, ponegdje, sa slabom kišom. Vjetar u Bosni, umjeren do pojačan, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jaka bura. Dnevna temperatura od -3 do 3, na jugu zemlje do 8 °C. 

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom. Dnevna temperatura oko 0°C. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije