FOTO: Romantični zalazak sunca na planini Cincar

Radiosarajevo.ba
FOTO: Romantični zalazak sunca na planini Cincar

Planina je definitivno uvijek dobra opcija! 

Muamer Drugovac, saradnik portala Radiosarajevo.ba, od onih je koji će svaki slobodan trenutak iskoristiti za druženje s planinom. 

Udruženje Avantur je u nizu svojih avanturističkih izleta organiziralo romantični zalazak sunca na planini Cincar.

"Ukupno smo pješačili sedam sati. Bio je to prelijep dan bez vjetra na vrhu planine. Zaista pravi ljetni dan na 2006 metara nadmorske visine!", kazao nam je vodič Drugovac.

Okupljeni avanturisti su bijegom iz gradova sebi priuštili pogled na predivan zalazak sunca na planini Cincar.

I ne samo to. Planina Cincar se nalazi između Kupreškog i Glamočkog polja, na granici glamočke i livanjske općine. Južne i jugozapadne strane obrasle su planinskim pašnjacima, a sjeverne gustom uglavnom crnogoričnom šumom. Ispod jugozapadnih padina Cincara pruža se prostrana 1.150 - 1.350 metara visoka krška visoravan Krug pokrivena vrtačama i drugim krškim oblicima.

A s ove planine pruža se očaravajući pogled na okolne planine Kujaču, Vitorog, Malovan, Tušnicu, Kamešnicu i Dinaru, kao i pogled na Buško blato te pogled na Glamočko, Livanjsko, Duvanjsko i Kupreško polje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije