FOTO: Promovirana aplikacija koja obavještava korisnike o potrebi za određenom krvnom grupom

Radiosarajevo.ba
FOTO: Promovirana aplikacija koja obavještava korisnike o potrebi za određenom krvnom grupom
/ Promovirana aplikacija koja obaviještava korisnike o potrebi za određenom krvnom grupom, FOTO: Otkucaji.net

Projekt pod nazivom AB0 Donor prepoznat je kao najbolja i najinovativnija stvar u oblasti zdravstva iz Bosne i Hercegovine, koja će nas predstavljati na World Summit Awardu 2015. u borbi za top 5 u svijetu i odlazak na daljnje takmičenje u Kinu.

AB0 Donor je društveno korisna medicinska aplikacija koja rješava problem deficita krvi i broja davalaca, uvođenjem novina na polju darivanja krvi - to je aplikacije koja obavještava korisnike kada se ukaže potreba za određenom krvnom grupom, kako bi mogli na vrijeme dati krv i nekome spasiti život. Aplikacija je razvijena u okviru inicijative Otvorene ideje za BiH.

eZdravlje

eZdravlje je web i mobilna aplikacija koja se bavi monitoringom i unapređenjem zdravstvenog sistema u Bosni i Hercegovini. Ona omogućava građanima i građankama da potpuno anonimno prijave nepravilnosti s kojima se svakodnevno susreću u zdravstvu.

Praktični registar lijekova

Praktični registar lijekova je besplatna mobilna aplikacija preko koje na najbrži mogući način možete doći do važnih informacija o raspoloživim lijekovima u Bosni i Hercegovini. Pretraga je omogućena prema generičkom ili zaštićenom nazivu, kao i aktivnoj supstanci lijeka, pa se do potrebnih informacija dolazi veoma brzo.

Više informacija možete pronaći na Otkucaji.net.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije