FOTO: Premijer Zeljković i ministar Šarić ugostili zlatne odbojkaše

Radiosarajevo.ba
FOTO: Premijer Zeljković i ministar Šarić ugostili zlatne odbojkaše
/ FOTO: Ks.gov.ba

Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković i ministar kulture i sporta KS Ivica Šarić primili su danas igrače i stručni tim reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, povodom osvajanja osme titule prvaka Evrope na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

''Vaši fascinantni uspjesi i rezultati su nas ponovo učinili ponosnim. Po dva puta ste bili prvaci svijeta i paraolimpijski prvaci, a osvajanjem uzastopne osme titule prvaka Evrope, bez izgubljenog seta, jasno nam pokazuje koliko imate časti, dostojanstva i ljubavi prema svojoj državi. Zbog toga se nadamo i apelujemo na državni nivo vlasti da prepozna i adekvatno nagradi vaš uspjeh“, istakao je premijer Zeljković i dodao da je ponosan što Kanton Sarajevo kontinuirano i sistematski podržava sve aktivnosti naših najboljih klubova, ali i državne reprezentacije u sjedećoj odbojci.

Istakao je i da zna da za ove zlatne momke bosanskohercegovačkog sporta odbojka odavno nije samo sport već i filozofija, način i stil života, ali i rehabilitacija, te najbolji način resocijalizacije.

Selektor Mirza Hrustemović je uz riječi iskrene zahvalnosti premijeru Zeljkoviću i ministru Šariću, zbog podrške koju Kanton Sarajevo kontinuirano godinama daje ovoj selekciji, obećao da će oni bez obzira na sve poteškoće sa kojima se stalno susreću uoči odlaska na velika takmičenja naći novu snagu i motiv da održe dosadašnji nivo najboljih rezultata.

Kapiten selekcije Sabahudin Delalić je istakao da reprezentativci, stručni tim i savez odavno već smatraju Kanton Sarajevo svojim generalnim sponzorom, te dodao da svoj motiv za postizanje najboljih rezultata pronalaze i u svim teškoćama sa kojima se naša zemlja svakodnevno susreće, jer se tada motivu obavezno pridodaje i poznati bosanski inat.

„Bez obzira na to što se u našoj zemlji više puta ponovljeni uspjeh smatra normalnim i objašnjava činjenicom da se on podrazumijevao, ja vas molim da i dalje ponavljate svoje uspjehe, postižete vrhunske sportske rezultate, pronalazite nove generacije igrača koji će nastaviti ovaj nevjerovatni niz i tako na najbolji način prezentirate državu Bosnu i Hercegovinu“, kazao je ministar Šarić i uručio kapitenu Delaliću i predsjedniku Saveza sjedeće odbojke BiH Miralemu Zuboviću Odluku o izdvajanju 16.000,00 KM, kao nagradu za postignuti rezultat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije