FOTO: Otputujte kroz vrijeme - vodimo vas u pitoreskno etno selo Čardaklije

Radiosarajevo.ba
FOTO: Otputujte kroz vrijeme - vodimo vas u pitoreskno etno selo Čardaklije

Kod Bosanskog Petrovca nalazi se malo carstvo iz davnih vremena - riječ je o etno selu Čardaklije.

Mjesto selu Vrtoče kod Bosanskog Petrovca već petu godinu donosi radost i mir putnicima namjernicima iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona. 

U okviru ovog etno sela djeluje deset objekata, kao što su restroran, muzej, prenoćište... Selo je značajno utjecalo na razvoj etno turizma u Unsko-sanskom kantonu, a Općina s ponosom ističe ovo i još neka sela u svojoj ponudi. 

Vlasnici su braća Radoševići, poznati privrednici iz Petrovca. 

Osim redovnih posjeta turista i slučajnih prolaznika, organiziraju se i ekskurzije za posjetu ovome etno selu. Djeca tako imaju priliku upoznati domaće životinje, jahati pitome konje, hraniti se prirodno i zdravo, te isprobati različite starinske igre poput utrke u vrećama. 

Domaćini u Čardaklijama djeci obavezno emitiraju i U svijetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo, tako da i i današnji mlade generacije imaju priliku čuti za Branka Kockicu, uz kojeg su i njihovi roditelji odrastali. 

Ako vam na putu bude ovo predivno selo, obavezno se osvježite preukusnim prirodnim sokovima od ruže i zove i uživajte u nezaboravnom ambijentu, a dotad vam donosimo jednu fotogaleriju. Pogledajte

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije