FOTO: Odlazi nam lijepa jesen...

Radiosarajevo.ba
FOTO: Odlazi nam lijepa jesen...
/ FOTO: Anadolija

Uprkos tmurnom i kišovitom vremenu na Balkanu, protekli dani su, ipak, ponudili pregršt lijepih jesenjih trenutaka onima koji vole šetnje i putovanja u ovom dijelu godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Za razliku od olujne Hrvatske, posebno lijepo vrijeme bilo je u Bosni i Hercegovini gdje je na ulicama gradova sjeverne Hercegovine i srednje Bosne bilo živo, a bilo je i onih koji su uživali u ljetnim baštama tamošnjih kafića.

Građani su šetnjom, te obilaskom prirodnih i kulturnih znamenitosti nastojali iskoristiti ''posljednje'' sunčane trenutke pred, kako najavljuju meteorolozi, nadolazeće kišne dane i snjegove. Među onima koji su ovih dana posjetili BiH bilo je i dosta turista, najviše onih iz Hrvatske, iz Rijeke, Zadra, Varaždina, koje su reporteri AA zatekli u Jajcu.

Bila je to prilika da se još jednom zabilježe i istaknu ljepote ovog dijela Jugoistočne Evrope.

Jutros je u BiH bilo oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. Temperature zraka u 7 sati iznosile su: Kupres 3 stupnja, Bjelašnica i Ivan Sedlo 4, Tuzla, Bugojno i Sokolac 5, Sarajevo, Livno i Sanski Most 6…

Na Jadranu je danas promjenljivo, a u unutrašnjosti Hrvatske pretežno oblačno, ujutro ponegdje s maglom. Mjestimice kiša, većinom sredinom dana i poslijepodne u kopnenim krajevima, a moguće i ponegdje na Jadranu, posebice u Istri i na krajnjem jugu. Zapuhat će povremeno umjeren, na udare u gorju te poslijepodne u Međimurju i Podravini jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Na Jadranu će slaba i umjerena bura jačati mjestimice. Najviša dnevna temperatura između 6 i 11, u gorju ponegdje malo niža, a na Jadranu od 14 na sjeveru do 21 stepen Celzijusa na jugu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije