Foto natjecanje o značaju održivog transporta i energije

Radiosarajevo.ba
Foto natjecanje o značaju održivog transporta i energije

OSCE i litvanijsko predsjedništvo pokrenuli su foto natjecanje s ciljem podizanja svijesti o značaju održivog transporta i energije.

Natjecanje o temi "Održivi transport i energija“ je organizirano povodom godišnjeg OSCE-ovog foruma o ekonomiji i okolišu, koji je ove godine fokusiran na promociju održive energije i transporta.

Posljednji u nizu sastanaka foruma će biti održan od 14. do 16. septembra u Pragu.

Fotografi, profesionalci i amateri, koji žive u državama gdje djeluje OSCE-a, kao i u državama partnerima za saradnju, pozivaju se da do 31. jula pošalju svoje fotografije koje prikazuju značaj održivog transporta i energije.

Prvoplasirani će biti pozvan da dođe u Prag kako bi primio svoju nagradu na ceremoniji koju će organizirati Forum za ekonomiju i okoliš u periodu od 14. do 16. septembra.

Nagrada za prvo mjesto je oprema za fotografisanje, kao i za drugo i treće mjesto.

Dvanaest najboljih fotografija i pobjedničke fotografije će biti izložene tokom održavanja OSCE-ovog Foruma za ekonomiju i okoliš u Pragu, saopćeno je iz OSCE-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije