FOTO: Mostarske kiše svojim nastupom ostavile publiku bez daha

Radiosarajevo.ba
FOTO: Mostarske kiše svojim nastupom ostavile publiku bez daha
/ Mostarske kiše svojim nastupom ostavile publiku bez daha

Sinoć je u Domu oružanih snaga u Sarajevu ansambl Mostarske kiše svojim nastupom ostavile publiku bez daha. Svoj šaroliki repertoar su započele stihovima pjesme "Mostarska mati", a na kraju poslale poruku svima stihovima mostarskog pisca Alekse Šantića kroz pjesmu "Ostajte ovdje". 

Između ostalog, nalazili su se domaći, kao i strani hitovi, poput: 'Da je tuga snijeg', 'I will always love you', 'Žute dunje', 'Goranine ćafanine', te mnoge druge.

Ansambl je još izveo i dva kolaža u sklopu svog koncerta, i to: Mostarski i Sarajevski kolaž unutar kojih su sjedinili sve pjesme vezane za ova dva velika grada, pri tom stvarajući odličnu atmosferu. 

Svakako da su se i pored brojnih hitova tu nalazile i kompozicije duhovne muzike: Ave Maria te Ja illahi. Svako od posjetilaca je mogao pronaći nešto za sebe. 

Uz svog gosta i velikog prijatelja Latifa Močevica i muzičku pratnju benda u sastavu: Džemsid Hodžic (klavir), Meho Radović (klarinet) te Halid Hajduković (udaraljke), ovaj ansambl je odradio vrhunski nastup koji će se dugo pamtiti. 

Na kraju koncerta publici se obratila i Amra Dugalić, umjetnički rukovodilac ansambla, koja je kroz ponosne suze pozdravila prisutne i zahvalila prijateljima projekta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije