FOTO: Mostar na popisu 10 romantičnih destinacija koje bi svi trebali posjetiti

Radiosarajevo.ba
FOTO: Mostar na popisu 10 romantičnih destinacija koje bi svi trebali posjetiti
/ Udaipur, Indija, FOTO: CNN

Pariz je romantičan – to svi znaju.

No, nije samo Pariz idealan za romantiku i romantična putovanja – mnogi gradovi savršeni su za zaljubljene parove.

CNN je načinio popis deset nešto manje poznatih i popularnih mjesta koja su jednako sanjiva, romantična i kao stvorena za ljubav.

Bilo da su kriteriji hrana, dobra vina, sunce i povoljna klima, čuveni spomenici... ova mjesta su primamljiva za sve putnike, a posebno one zaljubljene. 

I hercegovački biser je na popisu – Mostar je na popisu kao simbol pomirenja, sa Starim mostom koji je prije dva desetljeća bio srušen, i svojom dugom historijom. Ovaj srednjovjekovni grad oživio je nakon godina rata uz pomoć UNESCO-a i sad je predivan grad – kaleidoskop koji savršeno spaja različite historijske periode i arhitektonske značajke. 

Srce i duša Mostara – Stari grad mjesto je kamenih ulica, šarenih trgovina, divnih restorana i tirkizne Neretve, piše CNN

Na popisu su još i Udaipur u Indiji, otok Waiheke koji pripada Novom Zelandu, Cafayate u Argentini, Hoi An u Vijetnamu, otok Quirimbas i Mozambiku, Middleburg u Virginiji u Sjedinjenim Američkim Državama, otok Peter u Britanskim Djevičanskim ostrvima, Vernazza u Italiji i Galle u Šri Lanki.

Pogledajte divna mjesta u fotogaleriji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije