FOTO: Građani Sarajeva ponovo se voze tramvajima

Radiosarajevo.ba
FOTO: Građani Sarajeva ponovo se voze tramvajima
/ FOTO: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba

KJKP GRAS je nakon jučerašnje i jutrošnje obustave tramvajskog i trolejbuskog saobraćaja zbog isključenja struje, uplatio fakturu u iznosu 162.484,16 KM na račun JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine.

Iz KJKP GRAS su odmah nakon uključenja električne energije stvorili uslove za normalizaciju saobraćaja, te se građani Sarajeva tako ponovo voze tramvajima i trolejbusima, u što se uvjerio i fotoreporter Radiosarajevo.ba.

Iz Elektroprivrede BiH ponovljen je apel nadležnim institucijama da pristupe rješavanju problema dugovanja GRAS-a i sklapanju sporazuma o redovnoj mjesečnoj otplati duga u ratama i tekuće fakture prema JP Elektroprivreda BiH, kako se prekidi saobraćaja u Sarajevu više ne bi dešavali.

"Potvrđena je stalna otvorenost i spremnost za pregovore o ovom problemu. Obavještavamo javnost da je u toku uključenje električne energije preduzećima Hidrogradnja d.d. Sarajevo i KJKP ZOI 84", saopćeno je iz Službe za komunikacije Elektroprivrede BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije