FOTO dana: Ne parkirajte ovdje, auto će vam biti obijen

Radiosarajevo.ba
FOTO dana: Ne parkirajte ovdje, auto će vam biti obijen

Na parkingu na Obali Kulina bana u Sarajevu, između Prve gimnazije i bara Delikatesna radnja, osvanuo je stencil koji upozorava strance, posjetioce Sarajeva, da ne parkiraju na tom mjestu jer će im auto biti obijen, a stvari pokradene.

Prema riječima čitateljice našeg portala, autor stencila, koji radi u blizini, već godinama posmatra pljačke i uništavanje vozila stranih registracija na tom parkingu, a sva njegova obraćanja nadležnim organima nisu urodila plodom.

Iz automobila parkiranih ondje su bezbroj puta ukradeni laptopi, kamere, mobiteli i drugi vrijedni predmeti, a dojam koji je to ostavilo na goste Sarajeva možemo samo zamisliti.

Na desetine uzaludnih poziva policiji, koja se pravdala time da su im počinioci dobro poznati ali da su maloljetnici i da ih nakon hapšenja ne mogu zadržati u pritvoru, apeli da se na sporno mjesto postave kamere i muk nadležnog kantonalnog ministarstva koji je uslijedio, sve to nagnalo je građanina Sarajeva da makar na ovaj način, na koji sam, kao pojedinac, može, upozori turiste i neupućene posjetioce našeg glavnog grada na ono šta ih čeka ukoliko parkiraju na tom mjestu.


Foto: Sabina Ćudić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije