Forbes: Lady Gaga prva po zaradi

Radiosarajevo.ba
Forbes: Lady Gaga prva po zaradi

Američka pop-pjevačica Lady Gaga prva je po zaradi u 2010. godini među poznatima, na listi koju tradicionalno sastavlja magazin Forbes.

Lady Gaga je napredovala za četiri pozicije u odnosu na prethodnu godinu i sa zaradom od 90 miliona dolara smijenila na vrhu televizijsku voditeljku Oprah Winfrey.

Forbes ukazuje i na činjenicu da pjevačica ima 32 miliona fanova na Facebooku i 10 miliona ljudi koji prate njene poruke na društvenoj mreži Twitter.

"Lady Gaga nadmašila je ove godine Oprah zbog svoje snage na društvenim mrežama. Ona najbolje pokazuje kako će poznate osobe morati da upravljaju svojim karijerama u narednim godinama", izjavila je urednica Forbesa Dorothy Pomerantz.

Kanadska pop-zvijezda Justin Bieber zauzeo je treću poziciju, sa godišnjom zaradom od 53 miliona dolara. Irski bend U2 je četvrti sa procijenjenom zaradom od 195 miliona dolara, na koju sada treba da plati porez.

Najnoviji uspjeh Lady Gage dolazi u vrijeme kada ona objavljuje svoj novi album Born This Way. Svih 14 pjesama sa albuma od ove sedmice su u prodaji putem interneta u Evropi, a album će zvanično biti objavljen u ponedjeljak, 23. maja.

Winfrey ove sedmice boravi u Chicagu, gdje snima posljednja dva dijela svoje planetarno popularne emisije, koja se prikazivala 25 godina. Među zvijezdama koje će ugostiti su glumci Tom Cruise, Will Smith i Tom Hanks.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije