Finale Eurosonga: Ko je vaš favorit? (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Finale Eurosonga: Ko je vaš favorit? (VIDEO)

Večeras će u Beču biti održano finale 60. takmičenja za pjesmu Eurovizije, koje je svoju prvu polufinalnu noć imalo 19, a drugo 21. maja. Održat će se u bečkoj Stadthalle, a nosi epitet i "najzelenijeg" takmičenja, s obzirom na inovativna ekološka rješenja. 

Nažalost, gledatelji u našoj zemlji, ali i u Hrvatskoj ostali su uskraćeni za TV prijenos polufinalne i finalne večeri, no prenos možete gledati na RTS-u, RTCG te MRT.

Iako Bosna i Hercegovina ne učestvuje u ovogodišnjem takmičenju iz finansijskih razloga, to nije razlog da ne pratimo naše komšije. 

Slovenija će, kao prva zemlja učesnica, otvoriti veliko finale.

Nakon nje nastupaju Francuska, Izrael, Estonija, Velika Britanija, Armenija, Litvanija, Srbija, Norveška, Švedska, Kipar, Australija, Belgija, Austrija, Grčka, Crna Gora, Njemačka, Poljska, Latvija, Rumunija, Španija, Mađarska, Gruzija, Azerbejdžan, Rusija, Albanija i Italija.

Predstavnice Srbije i Albanije na Eurosongu Bojana Stamenov i Elhaida Dani izborile su plasman u finale u provj polufinalnoj večeri, dok su u drugoj prolaz dalje ostvarile duo Maraaya, predstavnici Slovenije, kao i pjevač Knez koji je predstavljao Crnu Goru. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije