Festival 'Sarajevska zima' mijenja ime u 'Sarajevska jesen'?

Radiosarajevo.ba
Festival 'Sarajevska zima' mijenja ime u 'Sarajevska jesen'?

Tekst bez intervencija preuzimamo sa satiričnog portala Glasniq.com.

Direkcija međunarodnog festivala “Sarajevska zima” danas je na vanrednom obraćanju javnosti obznanila da će doći do promjene imena ovog festivala ukoliko u Sarajevu ne zapada snijeg.

“Imali smo EKV koji je pjevao o Sarajevu od blata i snega, veliki sarajevski doajen moderne muzike Dino Merlin u svojoj pjesmi zamišlja da je tuga snijeg, sevdalinke pjevaju o snijegu koji pada na behar, na voće… a mi ove godine snijeg izgleda nećemo dočekati”, požalio se okupljenim novinarima u svom stilu direktor Ibrahim Spahić.

On je prisutnima rekao da je direkcija “Sarajevske zime” odlučila da u skladu sa vremenom promjeni ime ove godine ukoliko do petnaestog januara u Sarajevu ne padne snijeg.

“Promjena imena na “Sarajevska jesen” bit će bolja lična karta. Sadržaj je i ove godine kvalitetan, to se ne dovodi u pitanje.”, govori Spahić.

Na pitanje novinara da li je to permanentna promjena, Spahić kaže: “Apsolutno ne. U skladu sa klimatskim promjenama, moguće da ćemo dogodine imati “Sarajevsku zimu” ili “Sarajevsko ljeto”. No naravno, nikako “Sarajevsko proljeće”, ne želimo talasati, ovo nije politička manifestacija”, sarkastično je uzvratio Spahić, nasmijavši prisutne.

Međunarodni festival “Sarajevska zima” (ukoliko bude snijega) ili “Sarajevska jesen” (ukoliko ne bude snijega) bit će održan od sedmog februara do dvadeset i prvog marta.

Napomena: Glasniq.com je satirični portal koji objavljuje isključivo vijesti šaljive prirode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije