Fehimu Oruču, vozaču GRAS-a uručena zahvalnica

Radiosarajevo.ba
Fehimu Oruču, vozaču GRAS-a uručena zahvalnica


Fehimu Oruču, vozaču GRAS-a, koji je jedini prevozio putnike u vrijeme štrajka i obustave saobraćaja ovog preduzeća, danas je uručena zahvalnica u Općini Stari Grad.

Podsjećamo, Oruč je nakon nekoliko dana obustave saobraćaja samoinicijativno pokrenuo kombi-vozilo i prevozio putnike na relaciji Latinska Ćuprija-Mahmutovac.

"Oruč se svojim postupkom žrtvovao i pokazao da ima srca bez obzira na sve probleme i uslove rada, a ova zahvalnica je način da mu kažemo hvala za sve što je uradio za građane Općine Stari Grad", kazala je vijećnica Emina Rovčanin-Mekić koja je iznijela je prijedlog u ime građana MZ Mahmutovac da se Oruču uruči zahvalnica.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Vedran Dodik je rekao da mu čast uručiti zahvalnicu Oruču za njegov nesebični čin.


Fehim Oruč (Foto: Arhiv, Radiosarajevo.ba)

"Čast mi je što smo u prilici uručiti priznanje Oruču jer je u vrijeme štrajka prevozio građane Mahmutovca, te oni nisu bili uskraćeni za prijevoz za razliku od ostalih građana. Bez obzira na sve napade i prijetnje on je istrajao u svojoj odluci i ostao u službi građana, kao što bismo trebali i svi mi", izjavio je Dodik.

'Priznanje najviše znači njegovoj djeci'

Fehim Oruč je prilikom preuzimanja zahvalnice skromno izjavio da je on samo obavljao svoju dužnost.

"Ja sam se i u ratu borio za ovaj grad i državu i moja dužnost je bila da pomognem građanima. Uradio sam to zbog svog naroda", kazao je Oruč dodavši da ovo priznanje najviše znači njegovoj djeci.


Vozilo kojim je upravljao Fehim za vrijeme štrajka (Foto: Arhiv, Radiosarajevo.ba)

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije