FB: 'Kazna za nasilnice' u samo dva sata skupila hiljade članova

Radiosarajevo.ba
FB: 'Kazna za nasilnice' u samo dva sata skupila hiljade članova

Javnost je danas šokirao sramotni snimak incidenta koji se dogodio u jednoj srednjoj školi u Tuzli. Na snimku možemo vidjeti dvije djevojke kako maltretiraju, te verbalno i na kraju fizički maltretiraju treću učenicu, dok ostali mirno i sa strane posmatraju i snimaju ovaj nemili događaj.

Facebook rasprava uzrok incidenta između učenica u Tuzli?

U razgovoru sa direktorom Mješovite srednje škole, koju učenice pohađaju, Nesibom Hasanovićem, rečeno nam je kako je policija već obavila uviđaj, napravila zapisnik, te da će u srijedu obaviti razgovor sa učenicama i njhovim roditeljima. Također, treba da se oglasi i nastavničko vijeće koje će donijeti odluku o budućem statusu učenika u pomenutoj školi.

Bosna se digla na noge, dajte nam promjene!

U međuvremenu, internet pršti od vijesti o ovom sramotnom događaju koji je glavna tema brojnih bh. medija, te je tako i na Facebooku osnovan page pod nazivom 'Kazna za nasilnice: Dz. K., S. S. i D. P.', koji je u samo tri sata nakon osnivanja skupio preko 5.000 članova.

''Sabina je upravo mogla biti Vaša kćerka ili sin, kako bi ste reagirali. Upravo će Vaša odluka sada biti i odluka Bosne i Hercegovine, da djeluje kao pravedno društvo! Samo ukor i opomene ovdje neće donijeti rezultata! Jeste pod lupom javnosti koja očekuje najrigoroznije kazne za ovakve maloljetne delikvente, stoga vas pozivamo da se ne libite odrediti automatsko izbacivanje iz škole, po mogućnosti i poziv Socijalnoj službi te ostalim institucijama za daljnje procese! Bosna se digla na noge, svojom odlukom pokažite spremnost društva na promjene!'', stoji u objavi na istoimenoj Facebook stranici kojom se inicijatori obraćaju Nastavničkom vijeću Srednje mješovite škole u Tuzli.

Iako je javnost s pravom ogorčena, a ljudi generalno nezadovoljni, te se od nadležnih pod hitno očekuje preduzimanje zakonskih mjera, situacija se vrlo lako može oteti kontroli, te se u tom smislu nadamo da ova Facebook stranica neće dovesti do spontanog medijskog linča, te da će učenice biti kažnjene isključivo u skladu sa zakonom.



Povezani članci:

Facebook rasprava uzrok incidenta između učenica u Tuzli?

Riječ psihologinje: Vršnjačko nasilje i agresivnost kao obrasci ponašanja

Tuzla: Nakon što su pretukle kolegicu, 'šprdaju' se po Facebooku

Tuzlanska policija: U srijedu razgovori sa roditeljima i učenicama

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije