Evropska promocija filma "Sevdah za Karima"

Radiosarajevo.ba
Evropska promocija filma "Sevdah za Karima"

Poznati francuski distributer Insomnia World Sales potpisao je ekskluzivni ugovor s producentskom kućom "Depo“ iz Sarajeva o svjetskom zastupanju i distribuciji bosanskohercegovačkog - mađarskog igranog filma Jasmina Durakovića "Sevdah za Karima".

Insomnia World Sales je specijalizirani distributer za art filmove i smatra se jednim od najboljih evropskih promotora za ovu vrstu filmova, te potpisivanje ovog ugovora predstavlja novi međunarodni uspjeh filma.

Insomnia World Sales je već preuzela brigu o promociji filma i vrše se pripreme za njegovu prezenticiju na velikim evropskim filmskim festivalima - Rotterdam i Berlinale.

"Sevdah za Karima“ je već ranije dobio poziv na jedan od najvećih evropskih festivala u Skandinaviji - na 34. Gothenburg International Film Festival 2011., na kojem će svoju evropsku premijeru imati krajem januara.

Na svim ovim festivalima film će predstavljati reditelj i producent filma Jasmin Duraković.

Film „Sevdah za Karima“ premijerno je otvorio takmičarski program 16. SFF-a , dok je na najvećem međunarodnom filmskom festivalu u Mađarskoj dobio nagradu European Capitol of Culture Pecs Award 2010.

Tokom narednog mjeseca očekuje se i kinodistribucija ovog filma u Sarajevu i ostalim dijelovima BiH, dok će svoje posebne bh. premijere imati u Bosanskoj Krupi i Bihaću, najavljeno je Depoa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije