Eurosong: Isključeni glasovi Crne Gore i Makedonije?

Radiosarajevo.ba
Eurosong: Isključeni glasovi Crne Gore i Makedonije?

Na stranici Eurosonga danas su objavljeni zvanični rezultati glasanja. No, ono što je izazvalo burnu reakciju kod naših susjeda, jeste da u finalnom glasanju za pjesmu Evrovizije, nisu uračunati glasovi žirija Crne Gore i Makedonije.

Naime, rezultati glasanja žirija  Makedonije i Crne Gore isključeni su nakon konsultacija sa zvaničnim posmatračem glasanja, na osnovu odluke Izvršnog supervizora i predsjednika referentne grupe. 

Konkretan razlog za ovakvu odluku nije naveden, najavljeno je tek da će se o tome raspravljati u junu, na sastanku organizatora. Inače, iz svake zemlje se dodjeljuju glasovi po principu:  50 posto od televotinga, a 50 posto od žirija.

Po pravilima Eurosonga, glasovi žirija se ne računaju u slučaju tehničkih problema ili kršenja pravila. 

Bojana Stamenov sa pjesmom pesmu "Beauty never lies", plasirala se na 10. mjesto, sa ukupno 53 boda. Ona je 12 poena dobila od Crne Gore, a od Makedonije 10. Mediji u Srbiji pitaju se šta ova odluka znači za njihovu predstavnicu.

Pobjednik je Švedska, sa pjesmom "Heroes" koju je izveo Måns Zelmerlöw. Drugu poziciju zauzela je Rusija, a treću Italija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije