Europski bikeri velikog srca: Pomoć bolnicama u Livnu i Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Europski bikeri velikog srca: Pomoć bolnicama u Livnu i Srebrenici


Europski bikeri okupljeni u udruzi Eurobiker Charity organizraju veliku humanitarnu akciju za županijsku bolnicu dr. Fra Mihovil Sučić u Livnu i Dom zdravlja u Srebrenici.

Prijevoz prikupljenih donacija organizira njemačka bajkersko-humanitarna udrugaBiker Brummi Hilfe, koja djeluje u okviru asocijacije Eurobiker Europa, a uz podršku Eurobiker Charity Croatia na čelu kojeg se nalazi Zlatko Blaževac – Abaz.

Eurobiker je međunarodna udruga osnovana 2003. godine u Njemačkoj s osnovnim ciljem povezivanja naroda i kultura kroz vožnju motorima, a posljednjih godina vrlo se uspješno bavi organiziranjem humanitarnih akcija

Ovogodišnja humanitarna pomoć, 11 šlepera različite opreme, namještaja, uređaja, aparata i instrumenata, namijenjena je opremanju bolnica u Livnu i Srebrenici.

Humanitarni konvoj prolazit će kroz Hrvatsku 11. i 12. maja u pratnji Eurobikera iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Kosova, Hrvatske i BiH, te hrvatskih bikera i veterana Domovinskog rata, a među njima će biti i članovi Moto kluba Veterani – Croatia.

Svi zajedno prisustvovat će 12. maja u 11 sati na odmorištu ZIR kod Gospića posveti donacije i zatim krenuti prema Livnu gdje će ih ugostiti bikeri MC Vukovi.

Županijska bolnica Dr. fra Mihovil Sučić u Livnu prva je ciljna destinacija ove humanitarne akcije, a u utorak 14. maja konvoj u pratnji tuzlanskih i srebreničkih bikera kroz Tuzlu kreće prema Srebrenici.

U Srebrenicu dolazi 15. maja gdje će predstavnicima lokalne zajednice Srebrenice biti uručena donacija za Dom zdravlja, a potom će svi sudionici i pratitelji konvoja na memorijalnom groblju u Srebrenici (Potočari) odati počast preminulima polaganjem vijenaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije