Elektroprivreda isključila GRAS-u struju, saobraćaj obustavljen

Radiosarajevo.ba
Elektroprivreda isključila GRAS-u struju, saobraćaj obustavljen
/ FOTO: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba

Elektroprivreda je isključila struju GRAS-u, tako da je tramvajski i trolejbuski saobraćaj obustavljen, potvrdili su iz Press službe GRAS-a za portal Radiosarajevo.ba.

Ipak, iz ovog preduzeća nisu željeli davati pojedinačne informacije o ovom slučaju, te su najavili saopćenje koje će poslati medijima.

Direktor GRAS-a: Nove račune za struju redovno plaćamo

Trenutno na sarajevskim ulicama stoje tramvaji i trolejbusi, a građani su ostavljeni da se, po kišnom vremenu, snalaze za prevoz. Naš fotoreporter zabilježio je situaciju u gradu nakon iskljucenja struje GRAS-u koju možete pogledati u našoj galeriji.

Podsjećamo GRAS je Elektroprivredi dužan oko tri miliona KM.

Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković, koji je, podsjećamo, 27. augusta izjavio kako: "niko, pa ni direktor Elektroprivrede neće prijetiti građanima da će ostati bez prevoza i vode", nije odgovarao na naše pozive.

Himzanija: Da sam ja Bubica dao bih otkaz

Pokušali smo kontaktirati i ministra saobraćaja Jusufa Bubicu, te Emira Hrenovicu ministra privrede KS, ali ni oni nisu odgovarali na pozive.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije