Ekonomski fakultet svečano dočekao brucoše

Radiosarajevo.ba
Ekonomski fakultet svečano dočekao brucoše

Ekonomski fakultet u Sarajevu danas je organizovao svečanost povodom početka nove školske godine, pod nazivom „Back 2 School“.

Ceremonija je posvećena prvom danu nastave brucoša u školskoj 2009./10. godini.

U znak dobrodošlice, studentima i studenticama su se obratili predstavnici fakultetskih službi, centara i studentskih udruženja.

Dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr. Veljko Trivun poželio je dobrodošlicu studentima i studenticama, nakon čega su dobili indekse i pristupne šifre za on-line nastavu.

„Nažalost, nismo imali dovoljno mjesta za sve studente koji su aplicirali za studij. Nasreću, od ove godine imamo još jednu novinu a to je „e- library“, elektronska biblioteka koja je dostupna svim studentima našeg fakulteta“, kazao je Trivun.



Brucoši sa uzbuđenjem očekuju početak nove faze u svojim životima.

“Interesantno mi sve izgleda, nadam se da će mi fakultet omogućiti neku bolju budućnost u našoj “jadnoj državi”, kazao je jedan od brucoša.

Pred početak školskih obaveza, svoj rad su studentima predstavili: Bibliotečko-informacioni centar, Studentska služba, Centar za međunarodnu saradnju, Vijeće studenata, AIESEC, te Career Centar.

Nakon svečanog dijela, okupljene su zabavljali članovi Plesnog centra „Gloria“ koji su kroz ples i muziku poželjeli brucošima sretnu i uspješnu školsku godinu.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije