Ekonomska škola pokreće online nastavu

Radiosarajevo.ba
Ekonomska škola pokreće online nastavu
Foto: ses.edu.ba

Ekonomska škola u Sarajevu pokrenula je jedinstven projekt održavanja nastave putem interneta. Planiraju ga sprovesti već početkom novembra. Cilj je pokazati kako savremena tehnologija može raditi u korist edukacije, uštede vremena, te olakšati nastavni proces. Ideja za projekt javila se još prije dvije godine, naglasio je za Školegijum direktor Avdija Serdarević.

Cijeli projekt je realiziran u saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Sarajevu, koji je osigurao platformu po kojoj će se odvijati online nastava. Škola je dobila odobrenje od Ministarstva za provođenje ovakvog sistema nastave, koji je, kako ističu, pogodan za učenike koji iz bilo kojeg razloga ne mogu doći u školu, zatim u slučaju elementarnih nepogoda ili vanrednih situacija koje bi mogle ometati konvencionalni nastavni proces.

Iz svih tih razloga, škola namjerava što više motivirati svoje profesore i učenike za ovakav vid nastave, koji će u budućnosti ove škole biti sve češća praksa.

Kompanija Microsoft je, na nedavno održanom konkursu, odabrala ovu školu kao “Pathfinder school” u okviru svog Programa razvoja inovativnih škola. Svjetski forum inovativnog obrazovanja, na kojem će BiH predstavljati upravo ova škola, počinje krajem oktobra u Cape Townu, u Južnoafričkoj Republici.

Dijala Hasanbegović-Purić/Školegijum

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije