'Ekološka bomba' u sarajevskom naselju Buća potok

Radiosarajevo.ba
'Ekološka bomba' u sarajevskom naselju Buća potok

Fekalna kanalizacija koja se već duže vrijeme izlijeva u naselju Buća Potok u Sarajevu, na spoju ulica Bana Materija Ninoslava i ulice Adema Buće, počela se ulijevati u podrum zgrade u kojoj je smještena apoteka

"S obzirom na veliku frekvenciju ulicom Adema Buće i ulicom Bana Mateja Ninoslava te na visoke temperature i veliku količinu fekalnog izliva postoji velika opasnost od epidemije i infektivnih oboljenja", navode u saopćenju iz Udruženja za profesionalnu rehabilitaciju, osposobljavanje i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Stanari zgrada su se pismeno i usmeno obraćali Upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, KJKP Vodovod i kanalizacija te Općini Novi Grad Sarajevo, ali oni još nisu ništa poduzeli na opravci kanalizacione mreže i pranju ulice zbog problema oko pitanja nadležnosti.

"Dok čekamo da se riješi ovaj problem tinja ekološka bomba koja može rezultirati epidemijom žutice i drugih zaraznih bolesti", istaknuto je u saopćenju, javlja agencija Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije