Edina Kevro najinovativnija je odgajateljica: Poslušajte njenu poruku

1
Radiosarajevo.ba
Edina Kevro najinovativnija je odgajateljica: Poslušajte njenu poruku
Foto: Printscreen / Edina Kevro

Dobitnica nagrade za najinovativnije nastavnike 2019. godine Centra za obrazovne inicijative Step by Step u kategoriji “Odgajatelji/ce u predškolskom odgoju i obrazovanju” je Edina Kevro iz JU “Dječiji vrtići Ciciban” u Mostaru.

Svečana Ceremonija dodjele nagrada za najinovativnije nastavnike/ce prošle godine upriličena je u Narodnom pozorištu Sarajevo, a ove godine će se održati online u petak 18. 12. 2020. godine u 19 časova na svim društvenim kanalima i u saradnji sa medijskim partnerima.

Video o inovativnoj praksi “Ja učitelj” iz Kategorije 1 - Odgajatelji/ce u predškolskom odgoju i obrazovanju za 2019. godinu u kojem osim Edine Kevro govori dječak Davud koji je bio realizator aktivnosti u vrtiću, ali i roditelji sa kojima je ostavarena izuzetna saradnja, objavljen je na Facebook stranici Centra za obrazovne inicijative Step By Step.

“Kreativno stvaralaštvo i poticajno okruženje veoma je značajno za razvoj dječije ličnosti, te socijalnih i emocionalnih kompetencija kod djece, te da je ova praksa jedan od načina da djeca prošire svoje opšte znanje i izraze svoje talente, da se ojača saradnja sa porodicom kroz način da su roditelji direktno uključeni u planiranje i realizaciju aktivnosti u vrtiću”, izjavila je Edina Kevro, najinovativnija odgajateljica u 2019. godini.

Kroz inovativnu praksu “JA UČITELJ/ICA” realizovano je četrnaest aktivnosti čiji nosioci su bili djeca i roditelji:

1. Barbika sa krilima od papira – Iman (6 godina),
2. U čarobnom parku dinosaura – Davud (6 godina),
3. Vježbaj i budi fit - Iman 6 godina i mama Alma,
4. Slatke čarolije sa mamama Srđanom i Slađanom, Kristina i Stefana (4,5 godine) i mame,
5. Vozač autobusa - Imran (6 godina) i otac Elvis,
6. Otac, šta je? - Zana (4 godine) i otac Armin,
7. Dinosauri - Hanan (5 godina),
8. Ja fudbaler - Amar (6 godina),
9. Moj LEGO svijet - Demir (6 godina),
10. Moja mama je boksr - Asja (3,5 godine) i mama Edita
11. Mi smo balerin - Nađa i Farah (5 godina),
12. Plišani medo - Dalal (6 godina),
13. Piknik sa porodicom - Nađa i Farah (5 godina) i roditelji Asja i Selver,
14. Mi smo planinari - Džan (5 godina); Benjamin (6 godina) i otac Džemal.

Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice u organizaciji Centra za obrazovne inicijative Step by Step postala je oficijelno dio Global Teacher Award za Bosnu i Hercegovinu.

Od iduće godine pobjedničke prakse ulaze direktno u konkurenciju za ovu prestižnu nagradu. Ovo je još jedna potvrda da Centar za obrazovne inicijative Step by Step i Zajednica inovativnih nastavnika/ca rade odličan posao i daju veliki doprinos razvoju i promociji nastavničke profesije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije