Edina Fazlić dobitnica novinarske nagrade Srđan Aleksić

Radiosarajevo.ba
Edina Fazlić dobitnica novinarske nagrade Srđan Aleksić

Urednica dokumentarno- obrazovnog programa na Radio-televiziji Tuzlanskog kantona Edina Fazlić dobitinica je ovogodišnje novinarske nagrade „Srđan Aleksić“ za kontinuirano izvještavanje o marginalizovanim grupama u BiH.

Nagrada će Edini Fazlić biti uručena na svečanosti koju organizuje Mreža za izgradnju mira BiH 21. septembra, na Međunarodni dan mira.

Tročlani žiri, koji je ove godine pregledao prijedloge 11 organizacija civilnog društva koje su kandidovale devet novinara i novinarki i jednu emisiju za dobijanje nagrade „Srđan Aleksić“ za kontinuirano izvještavanje o marginalizovanim grupama, odlučio je da nagradu dodijeli Edini Fazlić, zbog prostora koji u svojim emisijama i prilozima daje različitim ranjivim i socijalno isključenim grupama, zbog njenog pristupa temama i profesionalnog, utemeljenog, informativnog i naročito afirmativnog i društveno angažovanog izvještavanja.

Novinarska nagrada “Srđan Aleksić” za izvještavanje u kontinuitetu se dodjeljuje od 2011. godine, a ove godine prvi put, dodjelu organizuje Mreža za izgradnju mira BiH. Svečana dodjela nagrade "Srđan Aleksić" organizira se u sklopu Juventafesta, festivala dramskog stvaralaštva, saopćeno je iz Mreže za izgradnju mira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije