Džinovske skulpture Ditinih proizvoda večeras ispred Katedrale u Sarajevu (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Džinovske skulpture Ditinih proizvoda večeras ispred Katedrale u Sarajevu (FOTO+VIDEO)
/ FOTO: Facebook

Grupa aktivista iz Sarajeva i Tuzle je jedan od pokretača on-line kampanje za podršku Radnicima Dite u sklopu koje je pripremljena i posebna akcija #SelfieSaDitom.

Kampanju je pokrenuta kako bi pomogli borbi radnika Dite, a nakon jučerašnje prve pobjede, danas će "najjači i najljepši" domaći proizvod prošetati ulicama glavnog grada BiH.

Studenti Likovne akademije završili su dvije skulpture Ditinih proizvoda 3DE i Blic Grill, visoke dva metra, koje će sa mladim ljudima uključenim u kampanju i drugarima iz "Beton Festa" predstaviti ispred Katedrale - statistički najprometnije lokacije u Sarajevu. 

Danas, ispred Katedrale zvanično počinje medijska kampanja #SelfieSaDitom.

Cilj akcije je napraviti promociju Ditinih proizvoda u glavnom gradu BiH, te omogućiti stanovnicima Sarajeva koji još uvijek nisu uspjeli kupiti neki od Ditinih proizvoda da naprave "Selfie Sa Ditom“ i na taj način iskažu podršku radnicima Dite i akciji "kupujmo domaće" te učestvuju u nagradnoj igri.

Dita, kao što to Bingo najbolje zna, trenutno nema kapacitet da proizvede količine koje tržište zahtijeva, što je razlog zbog kojeg su skulpture napravljene i zbog čega će biti "provozane" po cijeloj BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije