Dževad i Luna u Tursku stigli na biciklima, do Nepala će pješačiti

Anadolija
Dževad i Luna u Tursku stigli na biciklima, do Nepala će pješačiti
Priče o pustolovima na cestama u svijetu i nisu više velika rijetkost, ali slučaj Dževada Dukađinca (30) i njegove djevojke Lune Feline (20) spada u najzanimljivije.

Naime, ovaj par je na biciklima iz Njemačke stigao u Tursku, a do konačne destincije Nepala će nastaviti pješice.

Tutinac kojem je dosadio gastarbajterski život u Njemačkoj shvatio je da ima kuću i da želi u životu proputovati svijet, a potom je našao i djevojku Lunu koja je saglasna s njim i krenuli su u jedinstvenu avanturu na biciklima.

Nakon što su od jula prošle godine prošli 11 država na relaciji od Njemačke, preko Balkana do Turske, mladi par se odlučio da put ka Iranu, pa dalje prema Nepalu i ko zna gdje još, iz turske Alanye nastave pješačeći.

“Krenuli smo u avanturu duhovne spoznaje i još ni ne znamo gdje će nam biti konačno odredište. Najvjerovatnije će to biti Nepal. Očekujemo da tamo stignemo u novembru“, kazao je Dukađinac.

Ističući kako su na putu spoznali i vidjeli mnogo zanimljivih stvari, Dukađinac je kazao da je najvažnija stvar u koju su se uvjerili da na svijetu nikada niste sami i da i u najvećim problemima treba samo slijediti signale i da se nađe rješenje.

Njegova djevojka Luna Feline, kćerka Haičanina i Njemice, kazala je kako je nedavno završila školu i krenula na put s Dževadom. Očekuje da tokom avanture shvati šta želi u životu i da po povratku u Njemačku nastavi školovanje, najvjerovatnije studije bioloije.

Par tokom puta spava u vlastitim malim šatorima, a jedna od želja im je da se popnu i na krov svijeta, na Everest.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije