Dvorana na Grbavici: Uskoro početak radova na vanjskom uređenju

Radiosarajevo.ba
Dvorana na Grbavici: Uskoro početak radova na vanjskom uređenju
/ FOTO: Novosarajevo.ba

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija i Mustafa Duraković, direktor firme izvođača radova danas su u objektu Sportske dvorane na Grbavici potpisali Aneks Ugovora o nastavku izvođenja radova na izgradnji, jedne od najvećih investicija Općine Novo Sarajevo, a po veličini treće sportske dvorane u Kantonu Sarajevo. Svečanom potpisivanju prisustvovao je i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ivica Šarić.

Naime, ovim Aneksom ugovora, za šta je Općina Novo Sarajevo izdvojila sredstva u iznosu od 200.000 KM, radit će se vanjsko uređenje ispred dvorane, odnosno trase koje ujedno predstavljaju i ravni krov za prostor streljane i kuglane, zatim priprema tribina za ugradnju sjedalica, te dovršetak građevinsko – zanatskih radova na etažama: prizemlje, prvo i drugo južno krilo, uključujući i epoksidni pod u sali za fitnes.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo, u svom obraćanju istakao je da je do sada za izgradnju sportske dvorane na Grbavici, Općina Novo Sarajevo uložila oko 5.700.000 KM, što su isključivo sredstva Općine, a jedino od viših nivoa vlasti ko je potpomogao izgradnju ovog objekta je Ministarstvo kulture i sporta KS. Radovima koji su predviđeni potpisivanjem današnjeg Aneksa Ugovora realizirat će se više od 90% radova, nakon čega će biti potrebno obezbijediti sredstva za opremanje dvorane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije