Hackaton 'What the Hack' fokusirat će se na razvoj mobilne aplikacije

Radiosarajevo.ba
Hackaton 'What the Hack' fokusirat će se na razvoj mobilne aplikacije
/ Dvodnevni hackaton 'What the Hack'
Od 24. – 26.6.2016. godine, austrijska firma, GS gain & sustain OG (GS) će biti domaćin dvodnevnom hakatonu “What the Hack”.

Alpe Adria Coworking, sa partnerima u projektu: HUB387, Hrvarsko društvo nezavisnih profesionalaca, Coworking Croatia, Gain&sustain Europe, Slovenian Coworking, Poligon Kreativni centar, Nova Iskra te Startit, poziva na učestvovanje u dvodnevnom hakatonu za bosansko-hercegovačke programere, dizajnere i stručnjake u oblasti komunikacija i korisničkom iskustvu (user experience – UX) koji žele razviti novo digitalno rješenje usmjereno pojednostavljenju transporta i prevoza.

Od 24. – 26.6.2016. godine, austrijska firma, GS gain & sustain OG (GS) će biti domaćin dvodnevnom hakatonu “What the Hack” koji će se fokusirati na razvoj mobilne aplikacije za alternativne metode prevoza.

Nagrade su od 5000 – 2000 eura. Događaj će se održati u sv. Salvatoru u Koruškoj, i predstavljat će međunarodnu pozornicu sastavljenu od programera, dizajnera i drugih stručnjaka iz kreativnih industrija, te zainteresovanih za komunikacije i korisničko iskustvo (user experience – UX) koji će raditi u grupama da proizvedu sljedeće digitalno rješenje i mobilnu aplikaciju vezanu za prevoz: 

Sa rastućim brojem ljudi koji putuju, bilo to iz profesionalnih ili ličnih razloga, postoji veliki broj mogućnosti prevoza koje nam pomažu doći od tačke A do tačke B.

Pored javnog prevoza, kao što su vozovi i autobusi, pojavio se i porast u prevozu koji je pod utjecajem “ekonomije dijeljenja”, kao što je dijeljenje automobila gdje obje strane djeluju kao konkurenti i kao komplementarni dodaci prevoznoj industriji.

S obzirom na porast u mobilnom društvu, uključujući profesionalne digitalne nomade, te potrebe za modernijim doživljajem putovanja “What the Hack” ima za cilj razvoj aplikacije za mobilne aparate koja će koristiti mobilna rješenja da pruži putnicima slobodniju kretnju bez razmišljanja o kupovini karata, redu vožnje i sl.

Aplikacija bi prikupljala sve potrebne informacije o putovanju, uporedo bi pomagala u odabiru najbolje opcije(a), i omogućila bi registrovanje svake prijave i odjave u svim tipovima prevoza korištenim tokom putovanja. Kao što avioni i vozovi dozvoljavaju presjedanje, ova aplikacija će također dozvoljavati presjedanja.

Zainteresovani za apliciranje na “What the hack” hakaton moraju imati minimalno 18 godina i interesovanje za inovacije i tehnologiju. Učesnici su obavezni aplicirati preko web stranice www.hackathon.click prije 30.5.2016. godine gdje će dobiti pristup aplikaciji koja treba biti popunjena i dostavljena, a kao prilog aplikaciji neophodno je dostaviti biografiju.

Učesnici mogu aplicirati kao pojedinci ili u timovima (2 ili 6 osoba). Registrovani članovi timova / učesnici prihvataju odredbe i uslove učešća, kao i korištenja ličnih podataka i fotografisanja / snimanja tokom, ali i nakon događaja od strane osoblja i partnera od GS-a u svrhe produciranja uredničkog sadržaja i reklamnih materijala.

Odabrani aplikanti će dobiti zvaničnu potvrdu na kontakt email iz aplikacije, počevši od 3.6.2016. Ova potvrda će uključivati detaljne informacije o “What the Hack”, kao i praktične detalje, npr. detalje o lokaciji događaja. Put od i do hakatona će biti organizovan od strane predstavnika vaše zemlje, a svi putni troškovi moraju biti odobreni unaprijed od GS-a, kako bi bili gotovinski refundirani na lokaciji događaja, kada je potrebno i predočiti sve račune, karte ili troškove goriva Sve dodatne informacije i aplikaciju možete naći na zvaničnoj hakaton stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije