Dvije kandidatkinje za direktorsku funkciju u GRAS-u

Radiosarajevo.ba
Dvije kandidatkinje za direktorsku funkciju u GRAS-u


Safetu Brdarcu u petak, 15. marta ističe mandat na funkciji v.d. direktora GRAS-a.

Nadzorni odbor je za petak zakazao sjednicu na kojoj će birati novog v.d. direktora koji će tu funkciju obavljati naredna dva mjeseca. Podsjećamo, mjesto direktora GRAS-a, u posljednjoj raspodjeli pozicija u Kantonu Sarajevo, nakon formiranja nove Vlade, pripalo je Socijaldemokratskoj uniji (SDU).

Kako piše sarajevska štampa u SDU ima dvije kandidatkinje za direktorsku poziciju, ali još uvijek nije odlučeno kojoj će ponuditi ovu vruću fotelju.

Jedna od kandidatkinja je Emina Huseinbegović, sadašnja uposlenica u GRAS-ovoj Službi finansija, dok je druga kandidatkinja Mubera Begić - Žiga, rukovoditeljica Službe pravnih i općih poslova u Toplanama.

"Jedna od njih će privremeno obavljati dužnost dok se ne izabere direktor u ovom preduzeću. Situacija u Grasu je krajnje ozbiljna i svi trebamo uložiti maksimum da ovo preduzeće stane na noge", rekao je za Oslobođenje Jusuf Bubica, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije