Duh Renea živi u Banjoj Luci: Kafić uređen u stilu serije “Allo, allo”

Radiosarajevo.ba
Duh Renea živi u Banjoj Luci: Kafić uređen u stilu serije “Allo, allo”
/ BanjaLukalive
Gorden Kay, poznat po ulozi Renea u jednoj od najboljih humorističnih serija BBC-ja, preminuo je u 75. godini života.

Serija Allo, allo imala je svoju publiku i veliku popularnost u zemljama bivše Jugoslavije. Dokaz tome je i jedan ugostiteljski lokal u Banjoj Luci. Kao i u seriji, i ovaj danas nosi novi epitet – kultni.

Britanski glumac je svjetsku slavu stekao u 84 epizode serije u kojoj se govori o nacističkoj okupaciji Francuske, o životu u jednom malom bistrou, pokretu otpora i potrazi za čuvenom slikom Posrnula Madona s velikim grudima.

Po uzoru na ovaj kafić u Banjoj Luci je prije deset godina otvoren Rene caffe.

“Ja sam kao klinac bio ljubitelj serije Allo, allo, skoro sam stalno gledao tu seriju. Pošto sam ugostitelj po zanimanju, uvijek sam imao želju da otvorim neki lokal da bude kultni”, kazao je Danijel Milinović, vlasnik Rene Caffea.

Napraviti ambijent koji će goste odvesti u svijet kultne serije

“Trebalo je dugo vremena da se sakupe sve te stvari koje bi podsjećale na seriju. Posljednji eksponat je ovaj klavir, dobio sam ga od jednog mog prijatelja, i u seriji ima isti klavir. A ovaj je star 180 godina”, otkrio je vlasnik kafića, za BanjaLukalive.

Planetarno popularan lik Renea mamac je za turiste.

“Od turista tu je najviše Slovenaca i oni su baš prijatno iznenađeni kad pogledaju stvari i fotografije. Ali bili su i Englezi, Francuzi, čak i Kinezi”, dodao je Milinović.

Vijest o smrti Gordena Kaya rastužila je Danijela, ali i milione drugih. Ipak, ubijeđeni su da će kroz lik Renea živjeti vječno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije