Dubioza u klubu velikih zvijezda

Radiosarajevo.ba
Dubioza u klubu velikih zvijezda
/ Foto: Irfan Redžović, radiosarajevo.ba

Foto: Irfan Redžović

Bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv briljantno je odsvirao svoj devedesetominutni nastup na INmusic festivalu u Zagrebu, svirajući na glavnoj bini, pred više od 7000 ljudi.

Ovo je do sada najveći regionalni uspjeh benda, ne samo s obzirom na brojnost publike koja je u konkurenciji od tri bine na kojima se dešavao program izabrala upravo Dubiozin koncert, već i zbog činjenice da je publika pjevala s bendom gotovo sve pjesme.

Predstavili su i neke od numera sa novog albuma 'Wild, Wild East' koji bi trebao da izađe u septembru.  Uz svoje najveće hitove, nisu zaobišli ni novu nerofmalnu navijačku himnu 'Da me vidi babo...', a publici su podarili čak tri bisa.  



Članovi Dubioze Brano i Vedran, nastupili su i noć ranije kao DJ/VJ duo Diskobajagi, pred oko 2500 ljudi koji su do 4 ujutro plesali uz njihove miksoce. Po mišljenju mnogih,  bio je to još jedan od highlightsa festivala koji se 21. i 22. juna održavao na zagrebačkom Jarunu.

U nastavku INmusic festivala publiku su oduševili TV on the Radio, The Streets, Cypress Hill, te Nick Cave sa svojim Grindermanom.

O prvom danu na INmusic festu i nastupu Arcade Fire i Jamiroquai čitajte ovdje

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije