Dubioza Kolektiv: Snimanje spota Vratit će se Valter (INTERVJU)

Radiosarajevo.ba
Dubioza Kolektiv: Snimanje spota Vratit će se Valter (INTERVJU)

Foto: Denis Ruvić za radiosarajevo.ba


Dubioza Kolektiv je u protekla dva dana snimala spot za pjesmu "Vratit će se Valter".

Ova kostimirana burleska prikazuje realno stanje stvari u napoj predizbornoj zbilji. U spotu se pojavljuje i super heroj Valter - u liku doajena naše glumačke scene Vlade Jokanovića.

Pogledatje foto-galeriju

Ali, kako možemo vidjeti iz fotografija sa snimanja spota - ovaj današnji Valter malo je oronuo i pogazilo ga je vrijeme. Kako će se uklopiti u refren pjesme koji glasi "Vratit će se Valter, je..t će vam mater..." vidjet ćemo za desetak dana kada spot bude gotov.

Za realizaciju spota zadužen je kreativni tim agencije Fabrika. Sport Life je pomogao u nabavci kostima - naglašavaju momci iz grupe. Poslušajte šta su još izjavili za RadioSarajevo tokom prvog dana snimanja spota. Pred mikrofonom su Brano, Almir, Oha i Armin:

{audio}http://www.radiosarajevo.ba/images/media/mp3/dubioza_walter_izjave.mp3{/audio}
radiosarajevo.ba


Dubioza kolektiv u kampanji "Predizborno zagrijavanje"


Dubioza kolektiv će u narednom periodu biti na mini-turneji po BiH i Hrvatskoj. U sklopu kampanje "Predizborno zagrijavanje", Dubioza će posjetiti Bihać (23. 9., igralište bivšeg Doma armije), Zenicu (1. 10., igralište Papirna) i Tuzlu (2. 10., park pored Muzičke škole). Cilj kampanje "Predizborno zagrijavanje" je da animira mlade ljude, kako bi u što većem broju izašli na izbore i glasali za promjene. Ulaz je besplatan.

"DK se odlučila da uđe u kampanju "Predizborno zagrijavanje", kako bi mladi ljudi shvatili da je, jednostavno, sve u njihovim rukama. Ove godine se navršava 20 godina od prvih "demokratskih" izbora u BiH. Ovo je zadnja prilika da se riješimo nacionalista i ostalih mutnih likova koji su ovu zemlju okovali u lance", kažu iz Dubioza kolektiva.
Osim nastupa u sklopu navedene kampanje, Dubioza će odsvirati koncert i u Rovinju, 25. 9., na Weekend Media Festivalu, najvećoj medijskoj smotri u regionu.

Iz Rovinja, DK dolazi u Donji Vakuf, gdje će svirati u četvrtak, 30. 9. Na kraju planirane turneje, DK ide do Zagreba i kluba Aquarius, gdje će nastupiti 25. 10.

radiosarajevo.ba



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije